lauantai 11. joulukuuta 2010

Joulua kohti konsertein

JOULUKALENTERI

Joulun odotukseen kuuluu musiikki. Yritän päästä mahdollisimman moneen konserttiin, mitä erilaisempiin, sitä parempi. Joulumusiikkiin ei kyllästy koskaan, koska sitä kuunnellaan niin kausiluontoisesti - paitsi ehkä tavaratalojen joulumusiikkiin...

Eilen olin Helsingin Tuomiokirkossa kuuntelemassa Cantores Minores -poikakuoron upeaa konserttia. Pikkukanttoreita johti tuttuun tapan Hannu Norjanen. Erityisen hieno oli Cantores Minores Vokaaliyhtyeen esitys. Myös oopperalaulaja Heikki Orama vieraili entisen kuoronsa konsertissa. Hän esitti urkuri Tapio Tiitun säestyksellä perinteisimpiä suomalaisia joululauluja. Tiittu avasi tilaisuuden upealla urkuesityksellään.



Tänään on vuorossa Lahden Ristinkirkossa UMOn Kohti Joulua -konsertti, jossa on solistina Johanna Kurkela. Viime vuonna UMO Jazz Orchestra veti kirkot täyteen monessa kaupungissa ja sama näyttää jatkuvan tänä vuonna. Minäkään en onnistunut enää samaan lippuja Helsingin Temppeliaukion kirkon tai Porvoon Tuomiokirkon konsertteihin, vaikka olin ajoissa liikkeellä. Ei silti, Lahti on hyvä konserttikaupunki ja samaan matkaan voidaan yhdistää joulupuurohetki kuopuksen kummin luona. Tuskin maltan odottaa Uuden Musiikin Orkesterin uutta big band ohjelmaa!



Olen tänä vuonna vakaasti päättänyt valmistautua jouluun hössöttämällä vähemmän ja nauttimalla enemmän. On oikeastaan juhlallista nauttia kaikessa rauhassa eri tilaisuuksien tunnelman vivahteista sen sijaan, että kaahaisi ruuhkassa jouluostoksilla. Lisää joulumusiikkia on luvassa ensi viikolla.

Ei kommentteja: