tiistai 29. joulukuuta 2015

Jokirapuja ranskalaisittain uuteen vuoteen

Uuden vuoden herkkuni ovat myös ranskalaissävytteisiä. Vuohenjuusto, valkoviini ja jokiravut ovat pettämätön yhdistelmä pieneen herkutteluun. Tuore timjami täydentää uskomattoman ihanan makukokonaisuuden.

Ruokaisa quiche sopii buffetiin tai isompaan nälkään. Nopeat raputoastit taas ovat juuri sopiva pikkupurtava kuohujuoman kera.




Hienotuneen vuohenjuusto-jokirapuquiche reseptin olen napannut lehdestä jo vuosia sitten, mutta se kuuluu aina vaan ohjelmaan. Myös lapseni ovat siihen todellla ihastuneita.


Ranskalainen jokirapu-vuohenjuusto quiche

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1 tl leivinjauhetta
1tl luomusitruunan raastettua kuorta
1 rkl sitruunamehua
1-2 rkl vettä

Täyte:
150 g kuorittuja (joki)ravunpyrstöjä tilliliemessä
2 rkl hienonnettua timjamia
3 salottisipulia
2 rkl voita
2 dl kermaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 kananmunaa
150 g vuohenjuustoa

Mittaa  jauhot, voi, leivinjauhe ja sitruunankuori kulhoon ja sekoita ne murumaiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehu ja vesi ja pyöräytä tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Valuta jokiravunpyrstöt. Sekoita timjami rapujen joukkoon. Kuullota hienonnetut sipulit voissa ja lisää rapuseokseen. Sekoita kerma, valkoviini ja kananmunat kulhossa ja kaada seos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Nostele rapuseos kermatäytteen päälle. Murustele lopuksi vuohenjuusto pinnalle. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä.


                                                                                   Resepti: Glorian Ruoka ja Viini



Toinen herkullinen jokirapureseptini toistaa samoja makuja, mutta se on erittäin nopea valmistaa.
Se sopii vaihtoehdoksi, kun tarvitaan vain pikkupurtavaa.



Helpot Jokiraputoastit

10 paahtoleipää

150 g kuorittuja (joki)ravunpyrstöjä tilliliemessä
75 g pehmeää vuohenjuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Créme Fraîchea
(1/2 rkl kuivaa valkoviiniä)
2 rkl tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
10 viipaletta täysjyväpaahtoleipää

Valuta jokiravut. Varaa 10 rapua erilleen leipien koristeluun. Leikkaa loput pienemmiksi paloiksi ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon juusto, créme fraîche ja halutessasi tilkka valkoviiniä. Sekoita. Mausta pippurilla ja timjamilla.
Leikkaa esimerkiksi piparkakkumuotilla haluamasi kuvio paahtoleivästä. Paahda ne paahtimessa tai paista pikaisesti voissa pannulla siten, että leivän pinta saa hieman rusketusta.
Asettele leivät lautaselle ja lisää päälle rapuseosta. Koristele kokonaisilla jokiravuilla ja timjamilla.




Hyvää Uutta Vuotta!

Ei kommentteja: