maanantai 20. lokakuuta 2014

Suppilovahveroista pehmeä muhennos tai sherryllä säväytetty kastike

SADONKORJUU

Ihanat syysviikonloput ovat houkutelleet sienestäjät metsiin ja suppilovahveroita on kertynyt parhaimmillaan korikaupalla.

Sienet ovatkin mitä ihanin raaka-aine moneen herkkuun. Itse olen pitänyt kiinni perinteisistä lisäkkeistä, muhennoksesta ja kastikkeesta.  Ne maistuvat vuodesta toiseen riistan, juureksien tai kalan kanssa.

Suppilovahveromuhennos


1 litra suppilovahveroita
1-2 salottisipulia
1 rkl voita
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
suolaa

Puhdista ja pilko sienet. Kumoa ne kuivalle pannulle ja haihduta neste pois. Lisää joukkoon voi ja hienonnettu sipuli. Paista muutaman minuutin ajan. Lisää kerma ja hauduta 5 minuuttia . Rouhi päälle mustapippuria myllystä. Tarkista maku.

Herkullisista suppilovahveroista syntyy myös kastike. Sen maun viimeistelee tilkka makeaa sherryä.

Suppilovahverokastike


½ l suppilovahveroita
2 rkl voita
2 salottisipulia
1 rkl vehnäjauhoja 
2 dl kasvislientä
mustapippuria myllystä
(suolaa)
2 dl ruokakermaa
1/2 dl makeaa sherryä

Puhdista ja pilko sienet. Kumoa ne kuivalle pannulle ja haihduta neste pois. Lisää joukkoon voi ja hienonnettu sipuli. Paista muutaman minuutin ajan. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita joukkoon kasviliemi. Hauduta noin 5 minuuttia.
Rouhi päälle mustapippuria myllystä. Kaada joukkoon kerma ja anna hautua vielä muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi ½ dl makeaa sherryä.Terveisin,

1 kommentti:

Polkkapossu kirjoitti...

Moi. Sherryä itsekin käytän suppilokastikkeessa. Tai joskus muissakin sienikastikkeissa, antaa hauskan potkun. No okei, joskus konjakkiakin.