sunnuntai 16. elokuuta 2015

Paahdetut rakuunaporkkanat

Aurinkoinen elokuun viikonloppu yhdisti kesän tunnelman ja sadonkorjuun antimet. Paahdetut rakuunaporkkanat ovat täydellinen esimerkki uuden sadon parhaista, makeista antimista.


Porkkananiput ovat jo itsessään värikkään ja herkullisen näköiset. Porkkanat maistuvat makeilta sellaisenaan, mutta uunissa hautuneina niiden maku vielä pehmenee ja makeutuu. Tilkka hunajaa sopii kokonaisuuteen täydellisesti.

Värikkäät porkkanat ovat näyttävä ja herkullinen lisäke kasvisruoille, kalalle, kanalle tai lihalle.



Paahdetut rakuunaporkkanat

2 nippua tuoreita porkkanoita 
4-5 oksaa tuoretta rakuunaa
1-2 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus mustapippuria

Huuhto ja kuori porkkanat . Halkaisen ne keskeltä kahtia pituussuunnassa. Lado porkkanat uunivuokaan. Sekoita joukkon tuoretta rakuunaa ja kaada päälle juoksevaa hunajaa. Rouhi lopuksi mustapippuria myllystä.

Paahda porkkanoita 200° C asteisessa uunissa, kunnes ne kypsyvät ja paahtuvat.
Voit myös paahtaa porkkanat grillissä.



Terveisin,


Ei kommentteja: