keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Joulupuuroo tarjoo kunnon väki

JOULUKALENTERI

Olin nuorena töissä Kirsti Paakkasen mainostoimisto Womenassa, joka oli hänen yrityksensä ennen Marimekkoa. Se oli opintojen jälkeen vasta varsinainen elämäni korkeakoulu mainostoimistomaailmaan.

Joka joulu keitimme Voiton puuroa - Viktorian riisipuuroa Kirstin perinteisen reseptin mukaan. Lisämakua tavalliseen riisipuuroon saatiin sitruunasta ja vaniljasokerista. Puuro myös tarjottiin aina kermavaahdon ja lakkahillon kera ja mantelia ei unohdettu koskaan.
Puuro symboloi Kirstille työtämme. Siihen tarvittiin paljon riisiä - tosi asiaa, sitruunan kirpeyttä, ylellistä kermaa, vaniljan pehmeyttä, lakkahillon vivahteikasta makua ja pohjalle yllätys - manteli. Ja asiakkaat hämmensivät puuroa kuvainnollisesti kanssamme.

Nyt  me jatkamme tätä perinnettä omassa toimistossamme, tänään jo 22. kerran. Yhtiökumppanini on myös vanha Womena, joten asia on aina kuulunut myös hänen jouluunsa.
Koko toimiston väki sekä mukaan pääsevät lapset kokoontuvat aina 22.12. puurojuhlaan Viktorian riisipuurolle, joka keitetään ja tarjoillaan perinteitä kunnioittaen. Puurojuhlasta alkaa myös toimiston joululoma.


Erään puurojuhlan kattaus: lakkahillon kultaa ja kerman ylellisyyttä pop-up tarjoiluna toimiston aulatilassa1 kommentti:

Anne-May kirjoitti...

Marja, olen saanut tämän puuron ohjeen sinulta 80-luvun lopulla sinun Turun ajoiltasi. Löysin sen reseptivihostani edelleen.