Ostin Normandian rannikon ostereita. Muistelin mielessäni sääntöä, että ostereita kannattaa hankkia kylmän veden kaudella. Sain silmieni eteen pariisilaisten äyriäisravintoloiden notkuvat ulkopöydät, joista sinitakkiset osterimestarit hakevat asiakkaan tilaukset ja ylpeänä avaavat ne tarjoilua varten leväpedille tai jäämurskan päälle.
Ranskalainen voi syödä ostereita kaikissa tilanteissa, ihan niin kuin shampanjaa. Minun kokemuksessani ne ovat parhaita sellaisenaan - au naturel. Mausteeksi vain vastarouhittua mustapippuria, sitruunamehua tai punaviinietikkaa, johon on pilkottu salottisipulia. Lisukkeeksi vaaleaa ruissekaleipää voin kera. Juomaksi lasi vaikkapa Chablista tai shampanjaa.
Ostereista voi saada paljon irti lukemalla Maija Silvennoisen Osterikirjaa, joka ilmestyi syksyllä. Kirja on Suomen ensimmäinen osterikirja ja siinä on peräti 100 herkullista reseptiä.
Terveisin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti