maanantai 20. joulukuuta 2010

Kotitekoista sinappia ja herkkuhilloja


JOULUKALENTERI

Jouluviikko on alkanut ja viimeisetkin joulutyöt on tehtävä valmiiksi. Monet joulupöydän herkut syntyvät vasta viime hetkellä, jotta ne ovat parhaimmillaan joulupöydässä.

Kotitekoinen sinappi on tullut tavaksi. Se kyllä kruunaa kinkun.


Hunajasinappini
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 dl sinappijauhetta
1 1/2 dl vaaleaa siirappia
1/4 tl maustepippuria
1 rkl hunaja-omena viinietikkaa

Sekoita kerma, kananmunat, sinappijauhe ja maustepippuri kattilassa. Hauduta sakeaksi tasaisesti sekoittaen. Lisää viinietikka jäähtyneeseen seokseen. Jos pidät makeasta sinapista, voit lisätä reseptiin hieman hunajaa. Purkita sinappi pikkupurkkeihin ja anna maustua muutama päivä ennen tarjoilua. Jos annat sinapin lahjaksi, laita purkkiin omatekoinen etiketti ja koristele purkki jouluisesti.


Tyhjät lasteruokapurkit saa loistavasti kierrätykseen, kun tekee niistä joulusinappipurkkeja

Viikunahillo tai pihlajanmarjahyytelö ovat myös ihania omatekoisia jouluherkkuja. Niitä olen usein saanut lahjaksi ystävältäni ja äidiltani.


Tänä vuonna intouduin myös ostamaan herkkuhilloa. Kakku Gallerian kirsikka-kardemummahillo vaikutti vastustamattomalta. Valikoimassa on muitakin jouluisia makuyhdistelmiä.



Ei kommentteja: