Höyryävässä glögissä on takuuvarma joulun tuoksu. Sen mausteinen neilikan, kanelin, kardemumman ja inkiväärin maailma luo tunnelmaa. Pomeranssinkuori ja muskottipähkinä lisäävät tuoksujen eksotiikkaa ja lämmittävät entisestään. Juhlavampaan glögiin käytän viinipohjaisia juomia, alkoholiton vaihtoehto taas syntyy helposti ruokakaupan mustaherukka- tai rypälemehutuotteista.
Kuopus rakastaa glögin kanssa pipareita ja joulutorttuja. Vaihtelua tarjoiluun tuovat vaikkapa piimäkakku ja herkkujuustot. Kuivatut hedelmät, pähkinät ja mantelit sopivat myös aina glögipöytään.
Anton&Anton -herkkukaupan jouluglögi on Wanhan Porvoon Fabriikin mustaherukkainen lähituote tiivisteenä. |
Castello-sinihomejuusto, piparit ja hunaja maistuvat glögin kanssa.
Wanhan Porvoon Fabriikin jouluglögiä saa myös tarjoiluvalmiina. litran lasipulloissa. Castello Luomu -sinihomejuustolla täytetyt taatelit ovat herkullinen yhdistelmä makeaa ja suolaista. |
Porvoon vanhassa kaupungissa toimii varmaankin Suomen ensimmäinen Glögikioski. Joululta tuoksuvassa kioskissa myydään adventtiaikana Porvoon saaristossa syntynyttä Hommanäsin kartanon glögiä. Myynnissä on muitakin Hommanäsin kartanon tuotteita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti