sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Shampanjainen Crème Ninon tuorehernekeitto - kurtisaanin keitto


Ylellisen kuohuva, samettisen pehmeä ja keväisen kevytkenkäinen ranskalainen tuorehernesosekeitto Crème Ninon on loistava tapa avata ovet keväiseen ruokamaailmaan ja vaikkapa vappuun.


Crème Ninon kantaa Ranskan Aurinkokuninkaan ajan kurtisaanin nimeä. Älykäs nuori nainen (Anne de Lenclos) sai isältään lempinimen Ninon. Isä myös opetti tytölleen kirjallisuutta, kielä ja filosofiaa.
Ei siis ihme, että Ninon veti kurtisaanin elämästä luopumisen jälkeenkin salonkiinsa 1600-luvun merkkihenkilöitä kaikilta yhteiskunnan aloilta.



Crème Ninon

2–3 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl oliiviöljyä
4 dl kasvislientä
3 dl kuohukermaa
2 pussia vihreitä pakasteherneitä
1 tl timjamia
1 sitruunan mehu
suolaa, valkopippuria
1-2 rkl sherryä

Tarjoiluun:
 2 dl sampanjaa
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
herneenverso ja muita kevätversoja koristeeksi

Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulit öljyssä.
Lisää kasvisliemi, kuohukerma ja herneet. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
 Hienonna keitto sauvasekoittimella samettisen pehmeäksi. Lisää sitruunan mehu.
Mausta sherryllä, suolalla ja pippurilla
Vispaa  kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Annostele keitto lautasille ja
juuri ennen tarjoilua lisää siihen tilkka sampanjaa ja lusikallinen kermavaahtoa.
Koristele versoilla. Nauti shampanjan kera.








Terveisin,

Ei kommentteja: