keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Ihanat belgialaiset vohvelit - makeina ja suolaisina

Belgialaiset vohvelit ovat monelle niitä aitoja ja ainoita oikeita vohveleita. Ne ovat "suomalaisia" 
vohveleita paksumpia ja muutenkin tuhdimman oloisia. Muodoltaan belgialaiset vohvelit ovat usein neliöitä tai suorakaiteen muotoisia.  Brysselissä hurmaannuin näistä ihanuuksista ja päätin kokeilla niitä myös kotona.


Makeat belgialaiset vohvelit saavat usein pintaansa tomusokerihunnun. 


Brysselin suosittu Mokafe tarjoili näitä herkkuja mm. tuhdin kirsikkahillon kera, 
mikä oli loistava yhdistelmä.





Hienostunut Café Metropole luotti aitoon, tomusokeroituun vohveliin ihan sellaisenaan.


Erittäin hyvänmakuinen herkku ihan pelkistettynäkin...


Itse paistoin kotona vohveleita alla olevalla reseptillä. 
Makeat vohvelit tarjoilin juoksevan hunajan kera.


Belgialaiset vohvelit - makeat tai suolaiset


4 dl täysmaitoa
1 dl sokeria*
3 tl vaniljasokeria*
1 dl sulatettua voita 
4 keskikokoista kananmunaa eroteltuina
 (ripaus suolaa)

n. 6 dl vehnäjauhoja

3,5 tl leivinjauhetta

2 tl tomusokeria pinnalle*


Vatkaa täysmaitoon sokerit*, kananmunan keltuaiset, vehnäjauhot, leivinjauhe ja voisula.
 Lisää halutessasi ripaus suolaa.
Vaahdota kananmunan valkuaiset ja yhdistä ne taikinaan kevyesti sekoittaen.

Paista vohvelit kullanruskeiksi vohveliraudalla, raudan ohjeen mukaan.
 Nosta valmiit vohvelit vohveliraudasta ritilälle, esim. uunin ritilälle,
 jolloin ne pysyvät rapeina. Ripottele pinnalle tomusokeria.*

Tarjoile sellaisenaan tai hunajan, tuoreiden marjojen, hillon ja kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

* Jos jätät sokerit pois, voit tarjoilla vohvelin myös suolaisten täytteiden kera.

Jos sinulla ei ole suorakaiteen muotoista vohvelirautaa, voit
paistaa vohvelit myös erilaiseen muotoon.



Näin blinikaudella valitsin suolaisten vohvelien täytteeksi kirjolohen mädin, sipulin
ja créme fraîchen. Pinnalle rouhin ripauksen mustapippuria.


Terveisin,




Ei kommentteja: