torstai 9. joulukuuta 2010

Joulukakkuja pakettiin ja pöytään

JOULUKALENTERI

Kullanvärisestä kakkurasiasta paljastuu herkullinen Napoleon konjakkikakku. Mausteinen kakku, jossa on runsaasti kuivattuja hedelmiä ja manteleita. Kansainvälisen tason herkun valmistaja on kotimainen Hyvä konditoria -ketjuun kuluva Sinuhe konditoria Lahdesta.





Myös isoäidin taatelikakku on takuuvarma jouluherkku. Se on kulkenut jouluperinteissä lapsuudesta asti. Ja jos ei ole ollut aikaa leipoa itse, joulumyyjäiset ovat olleet hyvä paikka taatelikakun hankkimiseen. Tänä jouluna päätin yrittää taas itse.

Taatelikakku
250 g kivettömiä taateleita (prässättyjä)
3 dl vettä
200 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3, 5 dl vehnäjauhoja
(madeiraa)

Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi. Keitä ne vedessä pehmeiksi. Siirrä kattila levyltä ja lisää paloiteltu voi puolilämpimään seokseen sulamaan.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri, sooda ja leivinjauhe jauhoihin ja lisää joukkoon. Kaada lopuksi joukkoon taateli-rasvaseos ja lisää halutessasi tilkka madeiraa.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan Paista kakkua 175 asteessa noin 45-55 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla.


Ihan mieluisin joulun herkkupaketti on jo vuosia ollut oman äidin lähettämä hedelmäkakku. Jo sen noutaminen matkahuollon pakettilähetysten seasta on tuonut joulun tunnelman. Mukana paketissa on usein ollut myös käsintehtyjä lusikkaleipiä.



Ei kommentteja: