sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Spaghetti tuoreiden tomaattien ja basilikan kera

Palasin matkalta ja mietin, mitä helppoa ja herkullista voisin valmistaa lounaaksi. Päädyin pastaan, joka syntyy tuoreista raaka-aineista todella kätevästi.
Spaghetti tuoreiden tomaattien kera (spaghetti con pomodori freschi) on yksi suosikkini tomaattipastoista. Helppo, raikas ja herkullinen.


Kastikkeeseen riittää, että on laadukkaita, kypsiä ja makeita tomaatteja, valkosipulia, tuoretta basilikaa, pippuria, oliiviöljyä ja juustoa. Tomaatteja ostaessani herkuttelin jo mielessäni ja yritin poimia makeimmat ja ihanimmat tomaatit kotikauppani valikoimasta.

Juustoksi valitsin lampaanmaidosta valmistetun, kovan Pecorino Romano -juuston, jota valmistetaan eniten Sardiniassa. Tähän pastaan sopii erinomaisesti myös parmesaanijuusto.


Kastike syntyy sekoittamalla ainekset kulhossa ja antamalla niiden marinoitua sen aikaa, kun pasta valmistuu.


Spaghetti tuoreiden tomaattien kera
(Spaghetti con pomodori frescha)
1 annos

n. 200 g makeita, tuoreita tomaatteja
2 valkosipulin kynttä
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
50 g pecorino- tai parmesaanijuustoa*
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Pilko tomaatit ja valkosipulin kynnet kulhoon. Lisää joukkoon basilikan lehdet, oliiviöljy 
ja raastettu juusto. Rouhi pinnalle pippuria ja halutessasi suolaa. 
Jätä marinoitumaan siksi ajaksi, kun keität pastan.
Kun pasta on valmis, sekoista kastike pastan joukkoon ja tarjoile. 
Lisää halutessasi vielä ölyä ja pippuria. Raasta päälle vielä juustoa makusi mukaan.


* jos haluat vegaanisen annoksen, käytä vegaanista parmesaanijuustoa





Terveisin,


Ei kommentteja: