Monissa ravintoloissa simpukat maustetaan myös sellerillä, timjamilla ja laakerinlehdellä. Ja viinin joukkoon lisätään raikasta crème fraîchea tuomaan makua. Kuvan simpukat on lisäksi keitetty sellerillä maustetussa valkoviinissä.
Alla olevan kuvan simpukat on keitetty valkoviinissä ja maustettu ranskalaisen keittiön ihanalla kermalla, crème fraîchella sekä sellerillä.
Reseptejä on yhtä monta kuin ravintoloita. Jokaisella kokilla on oma paikallinen sovellus tästä kansallisesta herkusta. Simpukkalistat ovat pitkiä, jokaiselle löytyy sopiva vaihtoehto ja huonoja simpukoita Belgiassa on varmaankin mahdotonta saada.
Belgialaiset sinisimpukat kermassa
Moules marinières à la crème
(2 henkilölle)
Moules marinières à la crème
(2 henkilölle)
2 litraa tuoreita sinisimpukoita
3 salottisipulia
1/2 nippua tuoretta persiljaa
2 isoa, hienonnettua valkosipulin kynttä
1 varsi lehtiselleriä (tai 1/2 keskikoinen fenkoli)
1 tl timjamia
1 tl timjamia
1 laakerinlehti
4 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl crème fraîchea
Hienonna persilja, salottisipuli ja valkosipulin kynnet. Leikkaa selleri/fenkoli ohuiksi siivuiksi.
Huuhtele sinisimpukat kylmässä vedessä.
Sulata voi kattilassa, mutta älä anna sen ruskistua.
Kuullota voissa sipulit ja selleri/fenkoli, lisää persilja, timjami ja laakerinlehti.
Huuhtele sinisimpukat kylmässä vedessä.
Sulata voi kattilassa, mutta älä anna sen ruskistua.
Kuullota voissa sipulit ja selleri/fenkoli, lisää persilja, timjami ja laakerinlehti.
Lisää joukkoon sinisimpukat ja kaada viini niiden päälle. Anna kiehua noin 2 minuuttia.
Lisää crème fraîche ja sekoita. Keitä vielä 5 minuuttia kannen alla.
Tarkista, että kaikki simpukat ovat avautuneet keittämisen aikana.
Lisää crème fraîche ja sekoita. Keitä vielä 5 minuuttia kannen alla.
Tarkista, että kaikki simpukat ovat avautuneet keittämisen aikana.
Tarjoile belgialaiseen tapaan ranskanperunoiden kanssa.
Itse pidän fenkolista enemmän kuin selleristä, joten valitsin simpukoihin fenkolin. Se on maultaan hieman miedompi, mutta sopii erinomaisesti simpukoiden kanssa.
Simpukat voidaan myös kotona syödä isoista kulhoista/kattiloista, mutta tarjoilin simpukat nyt perinteisesti lautasilta.
Testaa myös blogini muita simpukkareseptejä:
Ranskalaiset sinisimpukat valkoviinissä:
http://prinsessojenkotitalous.blogspot.com/2014/11/ranskalaiset-sinisimpukat-valkoviinissa.html
Sinisimpukat viinissä ja kermassa:
http://prinsessojenkotitalous.blogspot.com/2012/11/sinisimpukat-moules-mariniere.html
Lohta ja sinisimpukoita fenkolin kera:
http://prinsessojenkotitalous.blogspot.com/2016/02/lohta-ja-sinisimpukoita-fenkolin-kera.html
Kurkumasinisimpukat:
http://prinsessojenkotitalous.blogspot.com/2016/12/talvipaivan-kurkumasinisimpukat.html
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti