Palvlova on alun perin balettitanssija Anna Pavlovan
tanssihameen innoittamana kehitetty marenki-kerma unelma. Meillä se on vakiinnuttanut paikkansa erityisesti joulupöydässä, mutta se sopii loistavasti lähes kaikkiin juhliin.
Kulttuuripainotteisena itsenäisyyspäivänä ajattelin valmistaa jälkiruoaksemme pikkupavlovia suomalaisten hillasoiden twistillä.
Kulttuuripainotteisena itsenäisyyspäivänä ajattelin valmistaa jälkiruoaksemme pikkupavlovia suomalaisten hillasoiden twistillä.
Pavlovan pohjalla on kuohkea marenkikerros. Marengin paistetaan
pinnalta rapeaksi, mutta sisältä marenki saa jäädä vaahtokarkkimaisen
pehmeäksi. Marengin päälle levitetään ylimääräiseksi tylliksi runsaasti
kuohkeaa kermavaahtoa. Ja lopuksi unelma koristellaan. Marengin makeus kestää
myös sen, että korvaat puolet kermavaahdosta rasvattomalla maitorahkalla varsinkin,
jos et ole äkkimakean ystävä.
Pavlova
4 kananmunanvalkuaista
2 1/4 dl sokeria
2 tl Maizena-maissitärkkelystä
2 1/4 dl sokeria
2 tl Maizena-maissitärkkelystä
Lakkakerma
4 dl kuohukermaa
(tai 2 dl kuohukermaa ja 2 dl rasvatonta maitorahkaa)
tilkka lakkalikööriä
Koristeluun
lakkoja tai lakkahilloa
lakkoja tai lakkahilloa
suklaalastuja
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Vaahdota valkuaiset. Lisää vähitellen joukkoon sokeria ja vaahdota niin kovaksi vaahdoksi, että vaahto pysyy kulhossa, vaikka käännät kulhon ylösalaisin.
Sekoita joukkoon maissitärkkelys.
Sekoita joukkoon maissitärkkelys.
Levitä vaahto uunipellille, leivinpaperin päälle sopivan kokoisiksi annospohjiksi
tai yhtenäiseksi n. Ø 20 cm kakkupohjaksi.
Kuivata marenkia uunissa paistamalla sitä 1,5 - 2 h. Anna marengin jäähtyä.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta tilkalla likööriä.
Koristele pavlova(t) kermavaahdolla, lakoilla ja suklaalastuilla.
Hyvää itsenäisyyspäivää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti