sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Lakka pavlova juhlapöytään

Palvlova on alun perin balettitanssija Anna Pavlovan tanssihameen innoittamana kehitetty marenki-kerma unelma. Meillä se on vakiinnuttanut paikkansa erityisesti joulupöydässä, mutta se sopii loistavasti lähes kaikkiin juhliin.

Kulttuuripainotteisena itsenäisyyspäivänä ajattelin valmistaa jälkiruoaksemme pikkupavlovia suomalaisten hillasoiden twistillä.


Pavlovan pohjalla on kuohkea marenkikerros. Marengin paistetaan pinnalta rapeaksi, mutta sisältä marenki saa jäädä vaahtokarkkimaisen pehmeäksi. Marengin päälle levitetään ylimääräiseksi tylliksi runsaasti kuohkeaa kermavaahtoa. Ja lopuksi unelma koristellaan. Marengin makeus kestää myös sen, että korvaat puolet kermavaahdosta rasvattomalla maitorahkalla varsinkin, jos et ole äkkimakean ystävä.



Pavlova
4 kananmunanvalkuaista
2 1/4 dl sokeria
2 tl Maizena-maissitärkkelystä

Lakkakerma

4 dl kuohukermaa 
 (tai 2 dl kuohukermaa ja 2 dl rasvatonta maitorahkaa)
tilkka lakkalikööriä

Koristeluun
lakkoja tai lakkahilloa
suklaalastuja

Kuumenna uuni 150 asteeseen.  Vaahdota valkuaiset. Lisää vähitellen joukkoon sokeria ja vaahdota niin kovaksi vaahdoksi, että vaahto pysyy kulhossa, vaikka käännät kulhon ylösalaisin.
Sekoita joukkoon maissitärkkelys.
Levitä vaahto uunipellille, leivinpaperin päälle sopivan kokoisiksi annospohjiksi 
tai yhtenäiseksi n. Ø 20 cm kakkupohjaksi.
Kuivata marenkia uunissa paistamalla sitä 1,5 - 2 h.  Anna marengin jäähtyä.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta tilkalla likööriä. 
 Koristele pavlova(t) kermavaahdolla, lakoilla ja suklaalastuilla.
Tarjoa heti.






Hyvää itsenäisyyspäivää!


Ei kommentteja: