Ruokaisa quiche sopii buffetiin tai isompaan nälkään. Nopeat raputoastit taas ovat juuri sopiva pikkupurtava kuohujuoman kera.
Hienotuneen vuohenjuusto-jokirapuquiche reseptin olen napannut lehdestä jo vuosia sitten, mutta se kuuluu aina vaan ohjelmaan. Myös lapseni ovat siihen todellla ihastuneita.
Ranskalainen jokirapu-vuohenjuusto quiche
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1 tl leivinjauhetta
1tl luomusitruunan raastettua kuorta
1 rkl sitruunamehua
1-2 rkl vettä
Täyte:
150 g kuorittuja (joki)ravunpyrstöjä tilliliemessä
2 rkl hienonnettua timjamia
3 salottisipulia
2 rkl voita
2 dl kermaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 kananmunaa
150 g vuohenjuustoa
Mittaa jauhot, voi,
leivinjauhe ja sitruunankuori kulhoon ja sekoita ne murumaiseksi seokseksi.
Lisää sitruunamehu ja vesi ja pyöräytä tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina
piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa
noin 10 minuuttia.
Valuta jokiravunpyrstöt. Sekoita timjami rapujen joukkoon.
Kuullota hienonnetut sipulit voissa ja lisää rapuseokseen. Sekoita kerma,
valkoviini ja kananmunat kulhossa ja kaada seos esipaistetun piirakkapohjan
päälle. Nostele rapuseos kermatäytteen päälle. Murustele lopuksi vuohenjuusto
pinnalle. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile
jäähtyneenä.
Resepti:
Glorian Ruoka ja Viini
Toinen herkullinen jokirapureseptini toistaa samoja makuja, mutta se on erittäin nopea valmistaa.
Se sopii vaihtoehdoksi, kun tarvitaan vain pikkupurtavaa.
Helpot Jokiraputoastit
10 paahtoleipää
150 g kuorittuja (joki)ravunpyrstöjä tilliliemessä
75 g pehmeää vuohenjuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Créme Fraîchea
(1/2 rkl kuivaa valkoviiniä)
2 rkl tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
10 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
Valuta jokiravut. Varaa 10 rapua erilleen leipien koristeluun. Leikkaa loput pienemmiksi paloiksi ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon juusto, créme fraîche ja halutessasi tilkka valkoviiniä. Sekoita. Mausta pippurilla ja timjamilla.
Leikkaa esimerkiksi piparkakkumuotilla haluamasi kuvio paahtoleivästä. Paahda ne paahtimessa tai paista pikaisesti voissa pannulla siten, että leivän pinta saa hieman rusketusta.
Asettele leivät lautaselle ja lisää päälle rapuseosta. Koristele kokonaisilla jokiravuilla ja timjamilla.
Hyvää Uutta Vuotta!
Toinen herkullinen jokirapureseptini toistaa samoja makuja, mutta se on erittäin nopea valmistaa.
Se sopii vaihtoehdoksi, kun tarvitaan vain pikkupurtavaa.
Helpot Jokiraputoastit
10 paahtoleipää
150 g kuorittuja (joki)ravunpyrstöjä tilliliemessä
75 g pehmeää vuohenjuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Créme Fraîchea
(1/2 rkl kuivaa valkoviiniä)
2 rkl tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
10 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
Valuta jokiravut. Varaa 10 rapua erilleen leipien koristeluun. Leikkaa loput pienemmiksi paloiksi ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon juusto, créme fraîche ja halutessasi tilkka valkoviiniä. Sekoita. Mausta pippurilla ja timjamilla.
Leikkaa esimerkiksi piparkakkumuotilla haluamasi kuvio paahtoleivästä. Paahda ne paahtimessa tai paista pikaisesti voissa pannulla siten, että leivän pinta saa hieman rusketusta.
Asettele leivät lautaselle ja lisää päälle rapuseosta. Koristele kokonaisilla jokiravuilla ja timjamilla.
Hyvää Uutta Vuotta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti