keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Uuniriisipuuro hautuu valmiiksi kuin itsekseen

Tänä vuonna adventti yllätti. Perinteinen riisipuurokaan ei ehtinyt viikonlopun pöytään. Mutta parempi myöhään...

Uunipuuro on siitä ihana, että se valmistuu kuin itsekseen. Hitaasti uunissa hautuen, kaikessa hiljaisuudessa. Ei ole huolena pohjaanpalaminen eikä kokoaikainen hämmentäminen.
Minun puuroni hautui pitkään ja sai suojakuoren. Sen alla muhi mitä herkullisin ja pehmein puuro.



Uuniriisipuuro

(6 annosta)
1,8 l  täys- tai luomumaitoa
3,3 dl puuroriisiä
0,5 – 1tl suolaa

Mittaa ainekset hyvin voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175°C  asteessa reilun tunnin ajan. Sekoita pari kertaa kypsennyksen alkuvaiheessa. Anna puuron vetäytyä n. 10 min ennen tarjoilua.



Tarjoile perinteiseti kanelin, sokerin ja raikkaan maidon kera.



Voit myös tarjoilla jouluisesti piparkakkurahkan ja piparkakkumurujen kera. Maistuu hyvälle!



Terveisin,

Ei kommentteja: