Uunipuuro on siitä ihana, että se valmistuu kuin itsekseen. Hitaasti uunissa hautuen, kaikessa hiljaisuudessa. Ei ole huolena pohjaanpalaminen eikä kokoaikainen hämmentäminen.
Minun puuroni hautui pitkään ja sai suojakuoren. Sen alla muhi mitä herkullisin ja pehmein puuro.
Uuniriisipuuro
(6 annosta)
1,8 l täys-
tai luomumaitoa
3,3 dl puuroriisiä
0,5 – 1tl suolaa
Mittaa ainekset hyvin voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175°C
asteessa reilun tunnin ajan. Sekoita
pari kertaa kypsennyksen alkuvaiheessa. Anna puuron vetäytyä n. 10 min ennen
tarjoilua.
Tarjoile perinteiseti kanelin, sokerin ja raikkaan maidon kera.
Voit myös tarjoilla jouluisesti piparkakkurahkan ja piparkakkumurujen kera. Maistuu hyvälle!
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti