tiistai 1. joulukuuta 2015

Avotulella paahdetut kastanjat

Joulumaut valtaavat ajatukset adventin alettua. Mikä ihana tuoksu tuleekaan paahdetuista kastanjoista. Useimmiten niihin törmää kadunkulmissa mitä yllättävimmissä paikoissa, suurkaupungin melskeessä. Usein yhdistämme paahdetut kastanjat amerikkalaiseen jouluun, mutta ne ovat tärkeä osa myös rankalaisessa joulupöydässä.

Tällä kertaa päätin paahtaa kastanjoita ihan omassa takassa. Vaihtoehtoisesti kastanjat voi paahtaa myös uunissa.




Esivalmistelu on helppoa. Kastanjat kannattaa huuhtoa hyvin ja sen jälkeen niihin on hyvä leikata terävällä veitsellä ristikuvio, jotta ne eivät poksahtele pannulla.
'

Avotulella paahtamisesta syntyy taivaallinen tuoksu. 


Paahdetut kastanjat

n. 300 g kastanjoita (yksi pannullinen)

Huuhdo kastanjat ja tee niiden kuoreen terävällä veitsellä ristikuvio.
Asettele rautapannulle hiillostuneen avotulen päälle.*
Paahda 10-20 minuuttia, kunnes sisus on pehmentynyt ja saanut kauniin kultaisen värin,

Nosta kypsyneet kastanjat pois tulelta ja nauti heti, kun ne ovat jäähtyneet sen verran, 
että kuoriminen onnistuu,

*Vaihtoehtoisesti voit paahtaa kastanjat myös uunissa, 200 °C asteessa noin 20-30 minuttia.




Tässä sitten aiheeseen sopiva tunnelmamusiikki: Nat King Cole ja Chestnuts roasting on an open fire.





Terveisin,

Ei kommentteja: