torstai 24. joulukuuta 2015

Joulu alkaa Viktorian joulupuurolla

Olin nuorena töissä Kirsti Paakkasen mainostoimisto Womenassa, Joka joulu keitimme Voiton puuroa - Viktorian riisipuuroa Kirstin perinteisen reseptin mukaan.
Lisämakua tavalliseen riisipuuroon saatiin sitruunasta ja vaniljasokerista. Puuro myös tarjottiin aina kermavaahdon ja lakkahillon kera ja mantelia ei unohdettu koskaan.


Puuro symboloi Kirstille työtämme. Siihen tarvittiin paljon riisiä - tosi asiaa, sitruunan kirpeyttä, kerman ylellisyyttä, vaniljan pehmeyttä, lakkahillon vivahteikasta makua ja pohjalle yllätys - manteli. Ja asiakkaat hämmensivät puuroa kuvainnollisesti kanssamme hyvän yhteistyön symbolina.

Nyt  me jatkamme tätä perinnettä omassa toimistossamme, tänä vuonna jo 26. kerran. Koko toimiston väki lapsineen kokoontuu aina 22.12. puurojuhlaan Viktorian riisipuurolle, joka keitetään ja tarjoillaan perinteitä kunnioittaen. Puurojuhlasta alkaa myös toimiston joululoma.


Myös kotonamme Viktorian joulupuurolla on oma paikkansa. Sitä nautitaan aatonaatto iltana rakkaiden ystävien kanssa. Se ikään kuin aloittaa myös perheemme joulun vieton. Ne, ketkä eivät pääse mukaan vielä tuolloin, saavat oman puuronsa aattoaamuna.


Viktorian joulupuuro Kirsti Paakkasen tapaan

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l  maitoa
1 tl suolaa
1/2 sitruunan kuori
1 tl vaniljasokeria
1    kuorittu manteli

tarjoiluun
 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk lakkahilloa


Sekoita riisit kiehuvaan veteen ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja anna puuron kiehua hiljalleen kypsäksi, välillä sekoittaen. Mausta puuro suolalla ja lisää joukkoon manteli.
Anna puuron hieman jäähtyä ja lisää vaniljasokeri ja sitruunan kuori. 
Tarjoile lakkahillon ja kermavaahdon kera. 

(Jos haluat, voit sekoittaa kermavaahdon jo valmiiksi puuron joukkoon ja tarjoillan hillon kera).Hyvää ja Makoisaa Joulua!,

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tänä vuonna meillä joulu myös päättyy joulupuuroon. Täällä juuri keittelen puuroa Maltan riisiin.

Marja B. kirjoitti...

Niin, ei kai sillä ole väliä missä vaiheessa joulupuuron syö, kunhan syö:).