Herkulliset lusikkaleivät kannattaa leipoa hyvissä ajoin, sillä ne ovat suhteellisen suurtiöisä.
Lucian päivän aikaan on sopiva aika aloittaa. Äitini resepti tuo lapsuusmuistot mieleen.
Lusikkaleivät
200 g voita
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Täytteeksi
1-2 dl vadelmamarmladia
Pinnalle
1 dl sokeria
Keitä voita kattilassa muutama minuutti, välillä huolella sekoittaen.
Kaada voi kulhoon, lisää sokeri ja anna
seoksen jäähtyä. Älä sekoita kuumaa seosta. Sekoita taikinan jäähtyessä kuivat
aineet keskenään ja lisää ne
jäähtyneeseen taikinaan tasaiseksi sekoittaen.
Painele taikinaa teelusikan pohjaan ja nosta muotoiltu
lusikkaleipä lusikasta
suoraan leivinpaperin päälle uunipellille kupera puoli
ylöspäin.
Paista 175° asteessa noin 12 minuuttia, kunnes
lusikkaleipien pinta
saa kauniin vaaleanruskean värin. Anna jäähtyä.
Kokoa lusikkaleivät levittämällä niiden sileälle pinnalle
marmeladia ja
painamalla kaksi pikkuleipää yhteen.
Kierittele lusikkaleivät
lopuksi sokerissa ja asettele tarjolle.
Lucia-perinne Porvoossa on jatkunut jo vuodesta 1898.
Tänä iltana Raatihuoneen torilla kruunattiin tänään ensimmäinen koko Itä-Uudenmaan Lucia-neito.
Hyvää Lucian päivää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti