perjantai 4. joulukuuta 2015

Joulupastan maustaa tilkka konjakkia

Jättikatkaravunpyrstöt ja tilkka konjakkia tekevät yksinkertaisesta pastasta ylellisemmän nautinnon. Helposti. Punasävyinen pastaherkku näyttää sopivan jouluisalta. Se on hyvä vaihtoehto pikkujoulutarjoiluun ennen varsinaisia jouluruokia.



"Perjantaipullosta" kaadetaan tänään vain lusikallinen jaloa juomaa pastakastikkeeseen.


Konjakilla maustettu jättikatkarapupasta

(2 annosta)

200 g pastaa (esim spaghettia tai linquinea)

150 g jättikatkaravunpyrstöjä öljymarinadissa
n. 1 rkl marinadiöljyä
1 dl tomaattimurskaa
1 valkosipulin kynsi
1/2  punainen mieto chili
tuoretta timjamia
1 rkl konjakkia
mustapippuria myllystä
(suolaa)


Kaada pannulle marinadiölyä, lisää valkosipuli ja chili pilkottuina. Lisää tomaattimurska, 
anna kiehua muutamia minuutteja ja mausta konjakilla ja timjamilla. 
Keitä pasta sopivan kypsäksi (al dente).

Rouhi kastikkeen päälle pippuria myllystä. 
Lisää jättikatkaravun pyrstöt ja kuumenna seosta vielä hetki. 
Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja nosta tarjoilulautasille. 
Koristele tuoreella timjamilla.


Nauti herkutellen!



Terveisin,

Ei kommentteja: