Helpot supikkaat syntyvät valmiista ruistaikinasta.
Voisula antaa maukkaan viimeistelyn supikkaiden rukiiseen pintaan.
Helpot lanttusupikkaat
400 g (1 pkt) rukiista piirakkataikinaa (pakaste)
500 g lanttuja
1/2 rkl hunajaa
1 rkl voita
1/4 tl suolaa
Päälle
voisulaa
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuutioi kuoritut lantut pieniksi kuutioiksi. Pane kuutiot
kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että ne juuri ja juuri peittyvät. Keitä
lanttukuutiot kypsiksi. Kaada pois keitinvesi ja soseuta lantut haarukalla tai
sauvasekoittimella. Lisää soseen joukkoon hunaja ja voi. Mausta halutessasi
suolalla.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja irrota siitä torttumuotin
tai juomalasin avulla pyöreitä taikinakuoria. Nosta lanttutäytettä kuoren
toiseen reunaan ja taita toinen puoli päälle kanneksi. Nipistele reunat yhteen sormin tai haarukalla ja painele ruiskuoreen muutamia reikia.
Nosta valmiit supikkaat uunipellille ilman leivinpaperia.
Paista uunissa 250 °asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pinta ja pohja ovat
saaneet hieman väriä.
Voitele valmiit lanttusupikkaat lämpiminä voisulalla ja
peitä ne leivinliinalla. Tarjoa hieman jäähtyneinä voin kera.
Resepti - Pirkka
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti