Tyrnikastike oli minulle uusi vaihtoehto aprikoosi- ja appelsiinikastikkeen jälkeen. Erinomaisia vaihtoehtoja kaikki kolme.
Ankka kannattaa leikata hunajaisen kastikkeen päällä, jolloin pinta saa hyvän mausteisen maun.
Ankan rintafileet ja tyrnikastike
4 ankanrintaa
2 rkl voita
mustapippuria ja suolaa
hunajakastike fileiden leikkuualustalle
0,75 dl hunajaa
1,5 rkl sherryviinietikkaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl korianterin siemeniä
1 tl kuminaa
tyrnikastike tarjoiluun
2 d tyrnimarjoja
0,75 dl vettä
1,5 - 2dl sokeria
tilkka sherryä
vaihtoehtoisesti tyrnihyytelöä, vettä ja tilkka sherryä
Leikkaa ankanrinnoista liika reunarasva pois ja leikkaa rasvan pintaan ristikkokuvio. Mausta fileet.
Aseta fileet kylmään pannuun rasvapuoli alaspäin. Ruskista voissa, kunnes rasva muuttuu kullankeltaiseksi ja rapeaksi.
Nosta fileet uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin ja paista niitä uunin keskitasolla 200 asteessa 12 minuuttia. Paistamisen jälkeen anna fileiden vetäytyä folion alla 10 minuutin ajan ennen leikkaamista.
Sekoita ankkojen leikkaamista varten kastike hunajasta ja mausteista.
Tämä on hyvä tehdä jo etukäteen valmiiksi.
Kiehauta sherryviinietikka ja lisää sen joukkoon mausteet.
Kaada joukkoon hunaja ja anna jäähtyä.
Levitä kastike leikkuulaudalle ja asettele ankanrinnat kastikkeen päälle rasvapuoli alaspäin.
Leikkaa ankanrinnat vinosti ohuiksi viipaleiksi kastikkeen päällä.
Tee tarjoilua varten tyrnikastike tyrnimarjoista keittämällä sokerin kanssa. Murskaa marjat sauvasekoittimella ja/ tai siivilöi ne. Lisää lopuksi tilkka sherryä.
Kastikkeen voit valmistaa myös tyrnihyytelöstä lisäämällä siihen vettä ja tilkan sherryä.
Tarjoile kastike ankanrintojen päällä.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti