Perinteisesti ranskalaisen joulupöydän alkupaloihin kuuluvat tuoreet osterit, jotka tarjoillaan yksinkertaisesti ruisleivän, voin ja sitruunamehun tai viinietikkaisen punasipulin kera. Usein ranskalaisista joulupöydistä löytyvät myös etanat.
Minä ja kuopukseni pidämme etanoista todella paljon. Ne ovat vähän kuin kuuluneet myös meidän porvoolaiseen keittiöön. Tällä kertaa ostin herkutteluhetkeemme laadukkaita ranskalaisia säilyke-etanoita.
Valitsin etanoiden kaveriksi rapeaa maalaispatonkia, välillä on leiponut itse maalaisleipää.
Valkosipulietanat Burgundin tapaan
(4 kuuden etanan annosta)
24 laadukasta säilöttyä etanaa
1 salottisipuli
4 valkosipulin kynttä
100 - 150 g voita
1 tl sitruunamehua
1 nippu persiljaa silputtuna
valkopippuria ja suolaa
Huutele ja valuta etanat, kuivaa talouspaperilta.
Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja persilja ja sekoita huoneenlämmössä
pehmenneen voin joukkoon. Lorauta joukkoon sitruunamehua ja
mausta pippurilla (ja halutessasi suolalla).
Laita nokare maustevoita etanapannun kuppeihin ja nostele etanat voin päälle.
Lisää etanoiden päälle toiset nokareet maustevoita.
Asettele etanapannut uunipellille ja kypsennä 250 asteessa,
uunin keskiosassa noin 12 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskettunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti