maanantai 19. marraskuuta 2012

Kahvilla kukkakaupassa - ranskalaisittain

UUSI KONSEPTI

Fleuriste on Helsingin Uudenmaankadulla sijaitseva kahvila ja kukkakauppa. Paikka, josta saa kahvia ja kukkia ranskalaisella eleganssilla. Fleuriste syntyi, kun Eija Limnell vaihtoi diplomaatin uran kukkiin. Hän halusi omien sanojensa mukaan luoda maailman, jossa on enemmän iloa ja rakkautta.

 
Olin kuullut paikasta, mutta lopulta jouduin sinne sattumalta.
Ja olin iloinen tästä. Fleuriste oli positiivinen kokemus.
 

Vierailin kahvilassa marraskuisena pyhäpäivän iltana. Aamupäivän brunssia seurasivat iltapäiväkahvittelijat.  Jo ovella tulvahti vastaan iloinen puheensorina, huumaava kahvin ja tuoreiden leivonnaisten tuoksu. Jykevän kristallikruunun alla oleva etusali oli täynnä.

 
Tilasin kahvia ja pähkinäsuklaakakun, jotka tuotiin takahuoneessa, kukkasalissa, sijaitsevaan pöytääni.
 
 
 


Takahuonessa oli kukkakirjoja, kukkavitriini ja sidontatarvikkeita. Siellä kukat myös tuoksuivat selvästi. Huoneen keskellä pitkässä pöydässä useampi nuori pari keskusteli ainakin kolmella kielellä. Intensiivisessä hetkessä nautittiin kahvilan antimista pitkän kaavan mukaan.

Toisaalla yksittäiselle naisasiakkaalle tehtiin kaunis kimppu salissa esillä olleista kukista. Minun huomioni kiinnittyi tilassa oleviin kukkakirjoihin. Naapuripöytään saapui nuorimies äitinsä kanssa.

 
Kahvilan herkkuja voi ostaa myös mukaan. Fleuristessa järjestetään lisäksi kursseja, näyttelyitä, kirjallisuusiltoja ja konsertteja. Kaikesta huomasi, että työtä tehtiin sydämellä. Se lieneekin uudenlaisen ja yllätyksellisen konseptin onnistumisen salaisuus.

 
Terveisin,
 
 

Ei kommentteja: