maanantai 13. marraskuuta 2017

Paahdetut japanilaiset munakoisot maustekastikkeella tai ilman

Lähikaupasta löytyi taas uutta: japanilaiset munakoisot. Sama maku kuin perinteisessä munakoisossa, minulle uusi muoto. Ja pitihän näitä kokeilla. Ostamani herkut ovat kypsyneet Espanjassa, Andalusian auringon alla. Maku on kypsänä makea eikä karvaudesta ollut tietoakaan.


Kokeilin näitä kahdella tavalla: 
Ensiksi itämaisen kastikkeen kera ja sitten pakkauspussissa olleella helpolla reseptillä 
-  uunissa paahtamalla.


Itämainen kastike syntyy soijakastikkeesta, chilistä, tuoreesta inkivääristä ja mirinistä. 
Se antaa herkullisen maun pannulla paahdetuille munakoisosuikaleille.




Paahdetut japanilaiset munakoisot ja itämainen maustekastike

1 pss (300 g) japanilaisia munakoisoja
vaaleaa seesamiöljyä tai oliiviöljyä paistamiseen

 Maustekastike:
1 mieto punainen chilipalko
3 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
3 rkl mirin riisiviinikastiketta

Koristeluun: 
hienonnettua lehtipersiljaa

Huuhtele kapeat munakoisot ja leikkaa ne paksuiksi suikaleiksi. 
Paista suikaleet öljyssä pannulla kypsiksi.
Valmista maustekastike: Hienonna chili, raasta inkivääri ja sekoita kaikki kastikeainekset keskenään. Kaada kastike kypsien munakoisosuikaleiden päälle ja sekoita. 
Koristele hienonnetulla lehtipersiljalla.


Toinen resepti oli vielä helpompi. Ja pehmeä, makeahko maku vähintään yhtä hyvä.


Uunissa paahdetut japanilaiset munakoisot 

1 pss (300 g) japanilaisia munakoisoja
oliiviöljyä 
sormisuolaa
Koristeluun: tuoretta timjamia

Huuhtele munakoisot, leikkaa ne viipaleiksi ja asettele uunivuokaan.
Kaada päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle ripaus sormisuolaa.
Paahda uunissa kypsäksi 220° asteessa, niin, että pinta saa kauniin rusketuksen.
Koristele annos tuoreella timjamilla.





Terveisin,

Ei kommentteja: