Bretagnen siiderissä haudutetun kanan jälkiruoaksi sopivat Bretagnesta syntyneet vehnäletut - crêpes. Kermasta ja kananmunista syntyvät tuhdit räiskäleet voi täyttää melkein miten tahansa. Tällä kertaa jatkettiin omenaista linjaa: täytteeksi valittiin omenaa ja krepit liekitettiin lopuksi Calvadoksella.
Kotipihan omenoista tehty sose oli oiva täyte kreppeihin.
Paistetun krepin päälle siveltiin omenasosetta ja kreppi taiteltiin ensin kahtia ja sitten vielä kahtia.
Lopuksi krepit laitettiin vielä takaisin pannulle ja liekitettiin Normandiassa omenasiideristä tislatulla Calvadoksella. Liekki näkyi silmälle, mutta kamera ei sitä onnistunut nappaamaan.
Ennen tarjoilua pinnalle siroteltiin tomusokeria.
Myös kermavaahto sopii loistavasti kreppien päälle.
Aterian kruunasi espresso.
Crêpes
4 munaa
2 dl kermaa
1 dl vehnäjauhoja
50 g voisulaa
1 dl kuplivaa mineraalivettä
(suolaa)
omenasosetta täytteeksi
0,5 - 1 dl calvadosia liekittämiseen
tomusokeria ja/tai kermavaahtoa koristeluun
Vatkaa kerma ja kananmunat tehokkaasti. Lisää vehnäjauhot, suola ja voisula ja vatkaa taikinaa kunnolla parin minuutin ajan. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin tunti. Lisää kupliva mineraalivesi juuri ennen paistamista.
Paista kreppi kullanruskeaksi. Levitä krepin päälle omenasosetta ja taittele kahtia ja sitten vielä kahtia. Laita krepit lopuksi pannulle ja kuumenna hetken aikaa. Kaada päälle calvados ja sytyä se varovasti. Anna alkoholin palaa pois.
Sirottele päälle tomusokeria tai koristele kermavaahdolla.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti