Munakoiso, kanelilla ja valkosipulilla maustettu tomaattinen paistijauheliha ja muskotilla säväytetty juustokastike. Siinäpä moussakan makumaailma yksinkertaisuudessaan. Herkulliseksi hautuva uuniherkku tuoksuu ja maistuu. Se on helppo ja hyvä arkiruoka.
Tuoreet valkosipulit pursuavat makua. Perunoiksi kannattaa ehdottomasti valita jauhoisia perunoita, jotka pehmenevät uunissa samaan tahtiin munakoisojen kanssa.
Moussaka
(4-6 hengelle)
2 munakoisoa (n. 600 g)
2-3 jauhoista perunaa
Jauhelihaseos
400 g paistijauhelihaa
2 sipulia
voita paistamiseen
2-3 valkosipulin kynttä
1 tlk Luomu tomaattimurskaa
mustapippuria rouhittuna myllystä
1 tl kanelia
(suolaa)
Juustokastike
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl kevytmaitoa
1 tl mustottia
150 g kevyttä juustoraastetta
Leikkaa munakoisot ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli voissa ja mausta pippurilla, kanelilla ja maun mukaan suolalla. Lisää hienonnettu valkosipuli ja tomaattimurska. Lado munakoiso- ja perunaviipaleet kerroksittain jauhelihaseoksen kanssa uunivuokaan.
Vispaa maito ja jauhot tasaiseksi kastikkeeksi ja anna kiehua pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon juustoraaste vähitellen ja samalla sekoittaen. Mausta muskotilla. Kaada kastike tasaisesti uunivuokaan moussaka-ainesten päälle. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä vuoka alumiinifoliolla, jos pinta alkaa tummeta liikaa.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti