tiistai 13. marraskuuta 2012

Aamukahvilla Meilahden sydämessä

CAFÈ & DELI GOTTLAND

Joskus tuntuu, että on vaikeaa sopia tapaamista vanhimman tyttären kanssa. Hänen vuorotyönsä ja minun työkiireeni ovat viime aikoina menneet luvattoman epätarhdissa. Lopulta löysimme pienen yhteisen aamuhetken, jonka vietimme Meilahteen noin vuosi sitten avautuneessa herkkukeitaassa.

Gottland Deli&Cafè on herkkusuiden noteeraama ja se on mm. saanut Glorian ruoka ja viini -lehdeltä erikoismaininnan, "Michellen" tähden. Paikka on arkipäivisin auki kahdeksasta viiteen. Viikonloput kahvilan emäntä Teija Jones pyhittää perheelleen.

 
Teija Jones asuu kahvilansa kulmilla ja aloittaa joka aamu leipomisen jo puoli viideltä. Kahvilan auetessa hän toivottaa asiakkaat iloisesti tervetulleeksi pullantuoksuiseen tupaa. Kaikki tuotteet leivotaan juureen luomujauhoista. Kahvi on Teijan sanojen mukaan mitä reiluinta kauppaa.
Kahvilassa oli juuri pyöritetty kalustus uuteen järjestykseen ja pientä hienosäätöä oli vielä luvassa.

 
Kahvilan yhteydessä on myös pieni herkkupuoti, luomutuotteita. Saavuin ensimmäisenä joten saatoin hetken ihailla ja kuvata. Mutta jo seuraavassa hetkessä pieni kahvila oli täynnä. Selvästi kanta-asiakkaita, jotka kerta toisena jälkeen löytävät tiensä tänne. Sairaalasta, lähiyrityksistä tai Meilahden viihtyisän alueen kodeista. Tänne voi tulla rattaidenkin kanssa tuulettumaan. Teijan kolme omaa lastakin piipahtavat kahvilassa aina ennen koulupäivän alkua ja iltapäivällä koulusta palatessaan. Tilassa on tiivis tunnelma ja elämän maku.


Minä valitsin tuoretta ja tuoksuvaa porkkanaleipää. Ihan sellaisenaan. Mutta valinta oli vaikea, sillä tarjolla oli niin monta vaihtoehtoa - täytettynä ja ilman.

 
 Tyttäreni ei voinut vastustaa vastaleivottuja korvapuusteja.
Kiitos Teija ihanasta aamuhetkestämme!

 
Terveisin,
 

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

orkÄidin ja tyttären yhteinen aamun kahvihetki kuulostaa hyvältä. Siitä on ollut hyvä jatkaa tiistaipäivää.
Gottland Deli&Cafe vaikuttaa tutustumisen arvoiselta paikoilta. Harmi vaan, kun Helsingin käynneillä on yleensä monenlaista ohjelmaa ja silloin tulee käytyä keskustan paikoissa.

Muutama postaus sitten kerroit Ravintola Olosta. Helmi ravintoloiden joukossa. Katson melko usein MTV3:n Makuja ohjelmaa ja siitä on Pekka Tarkka tullut tutuksi. Helppo uskoa, että Ravintola Olon ruoka on hyvää ja tosiaankin viinit ruokaan sopivia. Olon pöytäliinoista tuki mieleen Ravintola Lehtovaara.

Marja B. kirjoitti...

Epätavallinen aamunaloitus antoi tosiaan mukavasti uutta intoa tarttua päivän askareisiin. Oli onni, että kerrankin liikuin tyttären kotikulmilla arkiaamuna. Muuten olisi Gottland voinut jäädä väliin.

Ja totta on, että Olossa tuntee olonsa mukavaksi:) Palvelu on erityistä ja maut paitsi herkullisia, myös uusia ja mielenkiintoisia.

Mukavaa ja herkullista viikonjatkoa Sinulle!