Hyvä mustikkasato on yksi sateisen kesän ilonaihe. Se vetää suut marengille! Viikonloppuna myös sää oli poikkeuksellisen suosiollinen ja antoi nauttia sadon antimista pihalla.
Marengilla kuorrutettu mustikkapiirakka maistui kesävieraille ja
talon väelle viimeistä suupalaa myöten.
Mustikka-marenkitorttu
Kaurahiutalepohja
125 g voita
1 rkl ruokosokeria
1 rkl vaniljasokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
Mustikkatäyte
Mustikkatäyte
1 litra tuoreita mustikoita
1-2 rkl perunajauhoja
1-2 rkl perunajauhoja
Marenki
4 kananmunan valkuaista
1,5 dl sokeria
Sekoita voi ja kuivat aineet murumaiseksi taikinaksi.
Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 12 minuuttia.
Kaada mustikat esipaistetun piirakkapohjan päälle, ripottele pinnalle perunajauhot
ja laita piirakka uuniin vielä n. 3 minuutiksi.
Kaada mustikat esipaistetun piirakkapohjan päälle, ripottele pinnalle perunajauhot
ja laita piirakka uuniin vielä n. 3 minuutiksi.
Vatkaa piirakan paistuessa marenkia varten valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Kun käännät kulhon ylösalaisin seoksen tulisi pysyä siinä.
Nostele marenkiseosta. varovasti lusikalla paistetun piirakan päälle
Paista vielä 5-10 minuuttia, kunnes marenki saa kauniin värin.
Paista vielä 5-10 minuuttia, kunnes marenki saa kauniin värin.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti