maanantai 12. marraskuuta 2012

Sinisimpukat - Moules marinière

KOTIRUOKAA

Atlantin koillisrannikolta pyydetyt sinisimpukat olivat päätyneet kotikauppani kalatiskille - alle 5 euroa kilo! Siltä ne sitten päätyivät pataani. Nautimme kuopuksen kanssa ranskalaishenkisen päivällisen, ranskan koetta odotellessa. Helposti ja edullisesti. Três bien!

Kylmän veden sinisimpukat kaipaavat kattilaan seurakseen kuivan valkoviinin. Mitä paremmassa viinissä simpukat kiehuvat, sitä paremmalta ne maistuvat. Alsacen raikkaat ja kevyet rieslingit ovat minun suosikkejani muutenkin, miksipä ei siis simpukoissa.



 

 


Moules marinière
1 kg tuoreita sinisimpukoita
2 valkosipulinkynttä
3 salottisipulia
70 g voita
3 dl kuivaa valkoviiniä (esim. Alsacen riesling)
2 dl kermaa
timjamia
persiljaa
mustapippuria myllystä
(suolaa)
 
Pese simpukat huolella kylmässä vedessä. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipulit ja valkosipuli.
Pyörittele joukkoon sinisimpukat. Lisää pippuri ja halutessasi suolaa. Kaada joukkoon valkoviini ja kiehuta simpukoita kannen alla, kunnes ne ovat auenneet. Poimi pois aukeamattomat simpukat ja heitä ne pois. Lisää joukkoon kerma ja timjami. Kiehauta vielä. Mausta ja koristele persiljalla.
Tarjoile tuoreen vaalen leivän kera.
 
Terveisin,

Ei kommentteja: