sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Ruokaisat Nokkos-rahka-vuohenjuutomuffinit

Savory on päivän sana välipaloissa, jogurteissa ja buffeteissa. Siksi päätin kokeilla brunssipöytään tuttuja muffineja ruokaisammin ja ilman sokeria. Valitsin taikinan raaka-aineiksi rahkan ja nokkosen, kuorrutukseen rahkan ja vuohenjuuston. Ainakin perheenjäsenet olivat tyytyväisiä:).



Nokkos-rahka-vuohenjuustomuffinit

(9-12 kpl vuoan koosta riippuen)

1 dl kaurahiutaleita
1 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
250 g  (1 prk) maitorahkaa
Reilu litra tuoreita nokkosia (= n.1 dl keitettynä ja silputtuna)*
1/2 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
(halutessasi ripaus suolaa)

Kuorruttamiseen
150 g pehmeää vuohenjuustoa
125 g (1/2 prk) maitorahkaa
koristeluun mantelirouhetta ja tuoretta timjamia


* Valmista nokkossilppu: Huuhtele nokkosia runsaassa vedessä. Lisää nokkoset suureen määrään kiehuvaa vettä ja keitä muutaman minuutin ajan. Siivilöi lehdet ja jäähdytä kylmällä vedellä. 
Valuta hyvin ja hienonna silpuksi esimerkiksi sauvasekoittimella.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää  rahka, nokkossilppu, rypsiöljy sekä kananmunat  ja sekoita taikinaksi. Annostele taikina vuokiin ja paista 175°C:ssa n. 25 minuuttia (kiertoilmauuni), kunnes ovat kypsiä. Jäähdytä.
Sekoita kuorrutteen aineet ja pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle.  
Ripottele pinnalle mantelirouhetta ja tuoretta timjamia.









Terveisin,

Ei kommentteja: