Nokkos-rahka-vuohenjuustomuffinit
(9-12 kpl vuoan koosta riippuen)
1 dl kaurahiutaleita
1 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
250 g (1 prk) maitorahkaa
Reilu litra tuoreita nokkosia (= n.1 dl keitettynä ja silputtuna)*
1/2 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
(halutessasi ripaus suolaa)
Kuorruttamiseen
150 g pehmeää vuohenjuustoa
125 g (1/2 prk) maitorahkaa
koristeluun mantelirouhetta ja tuoretta timjamia
* Valmista nokkossilppu: Huuhtele nokkosia runsaassa vedessä. Lisää nokkoset suureen määrään kiehuvaa vettä ja keitä muutaman minuutin ajan. Siivilöi lehdet ja jäähdytä kylmällä vedellä.
Valuta hyvin ja hienonna silpuksi esimerkiksi sauvasekoittimella.
Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää rahka, nokkossilppu, rypsiöljy sekä kananmunat ja sekoita taikinaksi. Annostele taikina vuokiin ja paista 175°C:ssa n. 25 minuuttia (kiertoilmauuni), kunnes ovat kypsiä. Jäähdytä.
Sekoita kuorrutteen aineet ja pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti