Pehmeä vuohenjuusto on helppo sekoittaa kermaviilin kanssa sileäksi kastikkeeksi. Tuoreen ruohosipulin maku täydentää kokonaisuuden.
Jauhoinen uuniperuna kypsyy hitaasti foliossa herkullisen pehmeäksi, jopa vähän makeaksi.
Uuniperunat ja vuohenjuustokastike
1-2 Rosamunda uuniperunaa/ruokailija
150 g pehmeää vuohenjuustoa
200 g kermaviiliä
tuoretta ruohosipulia silputtuna
mustapippuria myllystä
Kääri perunat folioon
ja laita uuniin 225 asteeseen. Paista noin 30 minuuttia. Laske uunin lämpö
200
asteeseen ja paista kunnes perunat ovat kypsiä.
Valmista vuohenjuustokastike
sekoittamalla ainekset keskenään. Rouhi pinnalle pippuria myllystä.
Poista kypsistä perunoista foliot ja tee
viilto perunan keskelle. Lisää viillon päälle vuohenjuustokastiketta. Koristele ruohosipulilla.
Tällä kertaa valitsin lihaksi karitsan sisäfileet. Valmistin ne rautapannulla paistamalla.
Karitsan sisäfileet
2-3 karitsan
sisäfileettä/ruokailija (yksi filee 80-100 g)
oliiviöljyä
tuoretta
rosmariinia
mustapippuria
suolaa
Ripottele fileelle rosmariinia, mustapippuria ja suolaa.
Hiero mausteet pintaan tilkalla oliiviöljyä. Paista lihaa pannulla molemmin
puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea. Liha saa jäädä sisältä punertavaksi.
Anna vetäytyä heti paistamisen jälkeen folion alla.
Tarjoile uuniperunoide, vihersalaatin ja minttuhyytelön kera.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti