perjantai 15. toukokuuta 2015

Kotoisat burgerit sinihomejuustolla ja kermaviilikastikkeella


Kotoisat burgerit maistuvat vaikkapa kevättalkoiden lomassa. Ne ovat herkullista sormiruokaa, jota voi nauttia myös pihalla. Sinihomejuuston ja ananaksen yhdistelmä on pistämätön. Aiolikastikkeen voi tehdä tuhdin majoneesin sijaan kevyemmin kermaviilistä.

Kätevät kertakäyttöiset, biohajoavat palmunlehtilautaset säästävät tiskeiltä, sillon kun aika on kortilla tai tiskaaminen hankalaa. Setti toimii myös piknikillä.


Kotoisat burgerpihvit

400 g naudan jauhelihaa (rasvaa 10 %)
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa maun mukaan

Kevyt kermaviili-valkosipulikastike
4 valkosipulin kynttä
100 g kermaviiliä (1/2 purkkia)

Väliin
1 ananasrengas/burger
jääsalaattia
1 siivu sinihomejuustoa/burger 


 Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon tilkka öljyä. Muotoile pihvit. Paista pihvit pannulla tai grillisssä molemmin puolin ruseiksi ja kypsiksi. Voit lämmittää pannulla/grillissä myös ananasrenkaat ja antaa juuston hieman sulaa pihvin päällä.

Paista sämpylät (ohja alla) ja valmista kevyt kastike. 
Kokoa burgerit: pohjasämpylän päälle kermaviilikastike, sitten salaatti ja pihvi, jonka päällä sinihomejuusto, lopuksi ananasrengas ja kruunuksi sämpylän kansiosa.

Tarjoile salaatin tai coleslawn kera (ohje tästä).

Rouheiset burgersämpylät

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 dl rypsiöljyä 
11-12 dl sämpyläjauhoja

voiteluun vettä tai kananmuna
pinnalle unikon- ja/tai seesaminsiemeniä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja ja jauhot pienissä erissä samalla alustaen. Lisää lopuksi öljy. Jätä taikina pehmeäksi. Anna kohota lämpimässä noin puolen tunnin ajan. Leivo sämpylät uunipellille. Voitele sämpylät ja ripottele pinnalle siemenet koristeeksi.
 Paista 225 asteessa 12-15 minuutin ajan. Älä anna kuoren tulla liian rapeaksi.


Terveisin,

Ei kommentteja: