Kevään juhlajuomana toimii hedelmäinen sangia. Siihen voi yhdistää esimerkiksi raikkaan
raparperin ja kuopivan roseviinin.
Sangrian juuret juontavat ilmeisesti keskiajalle, jolloin vesi oli
epäpuhdasta ja ihmiset oppivat lisäämään siihen alkoholia tautien estämiseksi.
Viini nautittiin laimeana ja sen makua täydennettiin mausteilla, mm. kanelilla. Espanjalaiset ovat omineet sangrian omaksi hellejuomakseen
ja kehittäneet siitä monia erilaisia reseptejä. Hifistelyä on tehdä erilaisia
yhdistelmiä valitusta viinistä riippuen.
Punaviiniksi suositellaan kevyttä, ei tanniinista viiniä.
Siihen voi lisätä voimakkaampia perinteisiä, vähän joulunmakuisiakin mausteita.
Valkoviiniksi kannattaa valita kevyt viini ja mausteeksi hedelmät, jotka
täydentävät viinin rypäleen hedelmäisyyttä. Valkoviinin sijasta voi sangriaan
saada juhlan tunnelmaa kuohuviinillä. Myös vaaleanpunainen kuohuviini on hyvä vaihtoehto.
Raparperisangria
1 litra raparperimehua (resepti tästä)
1 litra pirskahtelevaa roseviiniä
tuoreita mansikoita halkaistuna
tuoreita vadelmia
1 appelsiini viipaloituna
kivennäisvettä maun mukaan
Laita halkaistut mansikat, viipaloidut appelsiinit ja vadelmat booliastian pohjalle.
Kaada päälle raparerimehu. Lisää kupliva roseviini juuri ennen tarjoilua.
Ja kaada lopuksi kivennäisvettä makusi mukaan.
Hauska lasinen hanakannu on monikäyttöinen. Se toimii kesäkeittiön
vesikannuna, mutta on oivallinen myös booli- tai sangria-astiana.
Raparperimehusta voi myös marjojen, hedelmien ja vaalenpunaisten kevytjuomien kanssa
rakentaa raikkaan alkoholittoman sangrian.
Alkoholiton raparperisangria
1 l raparperimehua*
0,5 l Jaffa light verikreippi limua
0,5 l Jaffa light verikreippi limua
yhden sitruunan mehu
0,5-1 l sitruunalla maustettua kivennäisvettä
mansikoita, appelsiiniviipaleita tai melonipaloja kannuun
0,5-1 l sitruunalla maustettua kivennäisvettä
mansikoita, appelsiiniviipaleita tai melonipaloja kannuun
koristeluun tuoretta minttua
jäitä
Sekoita juomat keskenään kauniiseen kannuun. Säädä sitruunalla maustetulla kivennäisvedellä juoman makeus sopivaksi. Lisää marjat ja hedelmät. Koristele mintulla.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti