sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Halstratut ahvenet ja parsasalaatti

Yrttisilpulla täytetyt, hastratut ahvenet ovat herkullisia. Nuotiotulen ääressä puuhastelu on hauskaa ja lopputuloksena syntyy mitä maittavinta kesäruokaa.

Kalan kaveriksi sopivat uuden sadon perunat ja vaikkapa parsalla ja avokadolla höystetty salaatti.



Normaaliin hasteriin mahtuu rinnakkain kolme keskikoista ahventa.



Hastrauspaikkamme on pihapiirin nuotioteline, mutta tätä ruokaa voi valmistaa myös mökillä tai retkellä -  aina, kun avotulen ja hiilloksen teko on luvallista ja mahdollista. 



Koivuhalkohiilloksen kuumuus tuntui välillä liiankin ärhäkältä.


Halstratut ahvenet


6 isoa ahventa (normihalsteriin mahtuu 3 rinnakkain)
merisuolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan
1 ruukku tilliä 
1 ruukku ruohosipulia
rypsiöljyä

Leikkaa suomustetu ahvenet, joista on sisälmykset poistettu, auki niin, että voit maustaa kalat sisältä suolalla ja pippurilla ja lisätä väliin tilli-ruohosipulisilpun.
Asettele kalat hasteriin, sivele pinnat öljyllä ja hastraa muutama minuuttin molemmin puolin, kunnes kala on kypsää. Varo liian ärhäkkää kuumuutta.

Tarjoile uuden sadon perunoiden ja vaikkapa parsasalaatin kera.


Kaloja odotellessa syntyi salaatti erilaisia salatteja sekoittamalla ja lisäämällä joukkoon 
keitettyä parsaa, avokadoa ja limen mehua.






Terveisin,

Ei kommentteja: