lauantai 9. toukokuuta 2015

Raparperi-mansikka-cashewtorttu

Tuttu mansikkainen raparperitorttu saa erityisen maukkaan lisän cashew-pähkinöistä. Kannattaa kokeilla!



Vaniljakastike tai vaniljajäätelö toimivat tämänkin piiraan kanssa.


Torttu on erinomainen jälkiruoka, mutta se käy myös buffet- tai kahvipöytään.


Raparperi-masikka-cashewtorttu

Pohja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 rkl ruokosokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä

Täytteeksi
300 g raparperia pilkottuna
3/4 dl ruokosokeria
2 dl tuoreita mansikoita halkaistuna
kourallinen cashew-pähkinöitä murskattuna


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja sekoita murumaiseksi taikinaksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kuori raparperit ja pilko ne paloiksi.
Kaada raparperipalat piirakkapohjan päälle. Lisää sokeri, mansikat ja pähkinät
Kypsennä uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia.



Terveisin,

Ei kommentteja: