maanantai 4. toukokuuta 2015

Primavera primavera - kevään makuinen pasta

Pasta primavera - kevätpasta kerää kevään maut pastalautaselle. Näyttää siltä, että jokainen pasta primvera on erilainen - tekijänsä näköinen. Siitäkin huolimatta, että italialaisesta keittiöstä sille löytyy oma reseptinsä.

Varsinaisesti uuden sadon kotimaiset herkut ovat parhaimmillaan myöhemmin kesällä, mutta jotenkin kevät villitsee aloittamaan kevätsadon nauttimisen jo tuontituotteiden tai kasvihuoneessa kasvatetun sadon avulla. Tässä minun keväinen pastaversioni. Helppo maanantaiateria.

Pasta primavera

(4 annosta)

500 g spaghettia

4 valkosipulinkynttä
1 dl pinjansiemeniä
1 pss pakasteherneitä
herneenpalkoja
2 kevätsipulia
oliiviöljyä paistamiseen
100 g parmesania lastuina
tuoretta timjamia
tuoreita herneenversoja
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Keitä spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
Kuullota pilkotut valkosipulit öljyssä. Lisää joukkoon pinjansiemenet, hermeen palot kevätsipulit pilkoittuina sekä pakasteherneet. Paahda hetki.
Nosta seos spaghetin päälle tarjoilulautaselle. Lisää parmesanlastut. Koristele lopuksi tuoreilla yrteillä ja rouhi pippuria myllystä.




Terveisin,

Ei kommentteja: