sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Värikkäät hunaja-pähkinajuurekset

Värikkäät juurekset ovat loistava lisäke tai hyvä ateria ihan sellaisenaan. Makua ne saavat hunajasta, rosmariinista, pippurista ja pähkinöistä.


Värikkäät juurekset: keltajuuret, punajuuret, raitajuuret ja eriväriset porkkanat ovat paitsi herkullisen makuisia myös iloisen näköisiä.


Valmistan juureksia aina suuremman määrän kerrallaan. Kun kerran pääsee kuorimisen ja pilkkomisen vauhtiin, voi samalla kertaa saada herkkuja vaikkapa työlounaalle mukaan otettavaksi.



Värikkäät hunaja-pähkinäjuurekset

3 keltajuurta
3 raitajuurta
3 punajuurta
6 eriväristä porkkanaa
4 valkosipulin kynttä
1-2 dl pähkinöitä, esim cashew-ja saksanpähkinöitä
0,5 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl maapähkinävoita
mustapippuria
tuoretta rosmariinia
viinisuolaheinää
oliiviöljyä

Kuori ja pilko juurekset oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan. Lisää joukkooon pilkotut valkosipulinkynnet ja murskatut pähkinät. Sekoita hunaja ja maapähkinävoi ja kaada seos juuresten päälle. Kaada päälle vielä tilkka oliiviöljyä ja rouhi pinnalle mustapippuria ja lisää rosmariininoksia.

Paahda juureksia n. 200 asteisessa uunissa niin kauan, että ne kypsyvät ja saavat hieman väriä.
Lisää lopuksi pinnalla viinisuolaheinää ja lisää tuoretta rosmariinia.






Terveisin,


Ei kommentteja: