Inkivääritahnasta, limetista, korianterista ja hunajasta syntyy loistava maustemarinadi lohelle.
Uutta twistiä tuttuun kalaan.
inkivääritahnalla ja maustetaan tuoreella korianterilla.
Inkivääri-lime-marinoitu uunilohi
n. 1 kg tuoretta lohifileetä
1 limentin raastettu kuori
1 limetin mehu
n. 50 g inkivääritahnaa (1/2 pienestä purkista)
1 ruukku tuoretta korianteria
0,5 dl juoksevaa hunajaa
Pese limetti, raasta kuorta lohen pinnalle ja purista
päälle limetinmehu. Levitä inkivääritahnaa tasaisesti fileen
päälle ja lisää vielä silputtua korianteria ja hunaja. Anna maustua
noin tunnin ajan.
Kypsennä
uunissa 175 °C:ssa niin kauan, että lohi on sisältä vielä
hiukan punertavaa ja lohkeaa helposti paloiksi. Tarjoile värikkäiden juuresten kera.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti