tiistai 6. joulukuuta 2016

Itsenäisyypäivälounas historiallisessä Kämpissä

Suomen 99-vuotisjuhlan kunniaksi päätimme mennä lounaalle ravintolaan, joka edustaa Suomen historiaa.

Helsingin perinteinen Hotelli Kämp on Suomea vanhempi ja sillä on ollut suuri merkitys Suomen historian eri vaiheissa. Marsalkka Mannerheim asui hotellissa pitkään Suomen itsenäistymisen jälkeen vuonna 1919. Talvisodan aikaan hotelliin majoittui kansainvälinen lehdistö.


Myös taide-eliitti, jolla oli aikanaa tärkeä rooli Suomen itsenäistymisessa viettivät paljon aikaa hotellin ravintolassa.  Tätä Brasserie Kämp korostaa myös tervetulotoivotuksessaan. Akseli Kallen-Gallelan vuonna 1894 maalaama "Symposium" maalaus kuvaa tätä. Maalaus kuuluu Mäntässä sijaitsevan Serlachiuksen taidemuseon kokoelmaan.


Suomen täyttäessä 99 vuotta Brasserie Kämpissä soi jazz ja vieraiden joukossa oli tämän päivän taidevaikuttajia. Hotelli valmistautui myös illan juhlien jatkotapahtumiin sijoittamalla kuvausryhmien kalustoa paikoilleen. Juontaja Riku Riihilahti valmistautui iltaan mm. haastattelemalla mm. Lauri Tähkää.

Me aloitimme lounaan savustetuilla jättikatkaravuilla. Hento ja erittäin herkullinen maku. Tilliöljy ja maa-artisokkapyre täydensivät makuelämyksen.Pääruokana nautimme turskaa. Lisäkkeenä sinisimpukoita, tomaattia, fenkolia ja merilevävoita.


      Jälkiruokana tuttu crème brûlée ja juustovalikoma, talon näkkileipää ja kirsikkahilloketta.


Hotellin tiloissa näkyy myös historiallinen rakennustaide ja huonekalusuunnittelu.
Hyvää Itsenäisyyspäivää!Ei kommentteja: