Itse tehty granola on terveellinen ja varmasti omien makumieltymysten mukainen. Minun granolani sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon.
Tarjoile granola viilin tai rasvattoman luonnonjogurtin, graatinomenan siementen ja hunajan kera.
Granola säilyy rapeana lasipurkissa ja se näyttää kauniilta.
Granaattiomena-kaneli granola
2,5 dl hirssihiutaleita
2,5 dl tattarihiutaleita
2,5 gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl cashew ja/tai sakanpähkinöitä rouhittuna
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl psylliumsiemeniä
1 ½ rkl juoksevaa hunajaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl granaattiomenamehua
3 rkl neitsytoliiviölyä
Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
Sekoita keskenään graanaattiomenamehu ja öljy.
Sekoita nesteseos hyvin kuivien ainesten joukkoon ja levitä granola
uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunin keskiosassa 150 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes
granola on saanut kauniin värin. Varo, että granolasi ei pala. Jotta granola paahtuu tasaisesti, sekoita noin
viiden minuutin välein paahtamisen aikana. Anna jäähtyä. Tarjoile viilin tai luonnonjogurtin, granaattiomenan siementen ja hunajan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti