sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Violetit granaattiomena-ruusukaalit

Tänä vuonna valmistelen ainakin osittain vegaanista joulua. Olen innolla tutkinut uusia reseptejä ja kokeillut niitä.  Violetit graattiomenalla maustetut ruusukaalit resepti on saanut vaikutteita täksi jouluksi ilmestyneessä Olgan joulu -kirjan reseptistä. Idea tuntui ihanalta, vaikka toteutinkin sen vähän eri tavalla.


Värikkäät ruusukaalit ja joulunpunainen granaattiomena sopivat upeasti joulupöytään.
Lisäkse on helppo valmistaa ja se maistuu herkulliselta.



Violetit granaattiomena-ruusukaalit


500 g (1 pss) violetteja ruusukaaleja*
 2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1-2 rkl seesaminsiemeniä
1/2 granaattiomenan siemenet
tuoretta rosmariinia
(suolaa)

Kaada öljy uunivuoan pohjalle. Sekoita ruusukaalit, hunaja ja seesaminsiemenet keskenään ja kaada uunivuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa, kunnes ruusukaalit ovat kypsiä ja saavat hieman paahteista väriä. Nosta uunivuoka pois uunista ja sekoita ruusukaalien joukkoon granaattiomenan siemenet ja rosmariininoksat.

* voit käyttää reseptissä myös vihreitä ruusukaaleja.


Terveisin,

Ei kommentteja: