lauantai 3. joulukuuta 2016

Talvipäivän kurkumasinisimpukat

Kylmässä vedessä kasvaneet ja valkoviinissä höyryäviksi keitetyt sinisimpukat ovat mitä parhain talvipäivän herkku. Ne sopivat lounaalle tai maistuvat mehevästi alkupalana. Tällä kertaa korvasin sahramin kurkumalla, joka myös antaa kauniin keltaisen värin liemeen.



 Jo ihana tuoksu nosti veden kielelle... taas saattoi kuvitella itsensä Ranskaan:).




Kurkuma-sinisimpukat valkoviinissä 

1 kg tuoreita sinisimpukoita
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
tilkka oliiviöljyä
3 dl kuivaa valkoviiniä
1 tl kurkumaa
persiljaa
pippuria
Pese simpukat huolella kylmässä vedessä ja poista auki jäävät simpukat. Kuullota sipulit ja valkosipuli kevyesti öljyssä. Pyörittele joukkoon sinisimpukat. Lisää pippuri. Kaada joukkoon valkoviini ja kiehuta simpukoita 3-4 minuttia kannen alla, kunnes ne ovat auenneet. Ravistele kattilaa keittämisen aikana. Poimi pois aukeamattomat simpukat ja heitä ne pois. Lisää joukkoon kurkuma ja persilja. Nostele simpukat tarjoilukulhoon tai suoraan lautasille ja kaada päälle keitinlientä. Tarjoile tuoreen maalaisleivän kera.


Terveisin,



Ei kommentteja: