perjantai 7. lokakuuta 2016

Valkoviinifenkolia ja paahdettuja porkkanoita kuhan kera

Loppusyksy on alkukesän jälkeen toinen merkittävä kuhasesonki. Syksyn tullen syvissä vesissä viihtyvä kuha oli päätynyt kotikaupan tiskiin enkä voinut vastustaa...
Kaveriksi päätyivät kuivassa valkoviinissä paistetut fenkolit ja uunissa paahdetut, hunajaiset porkkanat.


Hienostunut viinissä kypsynyt fenkoli sopii loistavasti yhteen kuhan miedon maun kanssa.
Yksinkertaisten makujen uskomattoman hieno kombo.




Viinissä paistetut fenkolit


2 keskikokoista fenkolia
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
0,5-1 dl kuivaa valkoviiniä
(suolaa)

Lohko fenkolit pituussuunnassa 4-6 osaan. Kuullota valkosipulinkynsiä öljyssä hetken ajan. Lisää fenkolilohdot ja ruskista, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää pannulle valkoviini ja paista vielä hetken ajan. Tarjoa lisäkkeenä.


Paahdetut porkkanat

1 kg porkkanoita 
1-2 rkl juoksevaa hunajaa
pala tuoretta inkivääriä
ripaus mustapippuria

Huuhto ja kuori porkkanat. Piko ne pituussuunnassa. Lado porkkanat uunivuokaan. Raasta joukkon tuoretta inkiääriä ja kaada päälle juoksevaa hunajaa. 
Rouhi lopuksi mustapippuria myllystä.
Paahda  200° C asteisessa uunissa, kunnes porkkaat kypsyvät ja paahtuvat.


Paistettu kuha

150-200 g kuhafile/ruokailija
oliiviöljyn ja voita  paistamiseen
mustapippuria
(suolaa)
tuoretta tilliä koristeluun

Paista kuhafileet oliiviöljyn ja voin seoksessa kullanruskeiksi. Mausta maun mukaan.
Koristele tuoreella tillillä.




Terveisin,


Ei kommentteja: