perjantai 2. joulukuuta 2016

Gluteeniton ja vegaaninen tattari-siemenleipä

Omatekoinen leipä tuoksuu ja maistuu aina ihanalle. Nyt kokeilin myös vegaanisista ja gluteenitonta vaihtoehtoa. Tattari ja erilaiset siemenet sopivat leipään loistavasti. 



Leivän päälle voi sipaista hummusta ja asetella siihen avokadoviipaleen. Koristeeksi rukolaa.




Tattari-siemenleipä 

4 dl kylmää vettä
2 dl tattarijauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 dl tattarirouhetta
3 dl isoja gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl chiasiemeniä
1 dl auringonkukan siemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
3 rkl psylliumkuitujauhetta
1 tl kuminaa jauhettuna
(suolaa)

Sekoita kuiva-aineet keskenään. Mittaa vesi kulhoon ja lisää siihen kuiva-aineet huolella sekoittaen.  Voitele leipävuoka oliiviöljyllä ja nostele taikina vuokaan tasaisesti. 
Paista leipää uunin keskitasossa 175 asteessa noin tunnin ajan. 

Tarjoile hummuksen ja avokadon kera. Koristele yrteillä ja/tai siemenillä.




Herkullinen leipä sopii myös aamiaisbuffettiin. Päälle voi ripotella vaikka psylliumsiemeniä.


Terveisin,

2 kommenttia:

Mea Salo kirjoitti...

Kiitos, tätä leipää syötiin 5 pv ja pysyi tuoreen mehevänä siihen asti.

Marja B. kirjoitti...

Kiitos kommentista Mea, mukava kuulla, että leipä oli mieluisaa.