perjantai 21. elokuuta 2015

Värikäs sektoripiirakka viinimarjasadosta

Pihapiirin viinimarjasato on kypsynyt ja sitä on ahkerasti käytetty erilaisissa herkuissa. Miesväen ehdoton suosikki on värikäs sektoripiiras, johon eriväriset viinimarjat asetellaan järjestelmällisesti väreittäin. Piirakka on paistamisen jälkeenkin herkullisen värikylläinen.


Marjat saa ruotuun, kun niiden asettautumista tukee esimerkiksi veitsien avulla. 
Tämä tukihenkilön tehtävä lankeaa miesväelle,



Valmiit marjasektorit ennen uuniin menoa. 
Hienoa, että paistaminen ei oleellisesti heikennä värien loistoa.




Värikäs sektoripiirakka viinimarjoista

Pohja
150 g voita
1 dl ruokosokeria
1 kananmuna
3 dl vehnä- tai spelttisihtijauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Viinimarjatäyte
n. 1 l erivärisiä viinimarjoja
1/2 dl ruokosokeria

Tarjoiluun
Kermavaahtoa, vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta
  
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. 
Sekoita, vaniljasokeri, leivinjauhe ja vehnäjauhot ja lisää ne taikinaan. 
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 
Paista pohjaa175 °C asteessa noin 10 minuuttia. 
Ota pohja uunista ja asettele marjat sen päälle sektoreittain.
Ripottele pinnalle hieman ruokosokeria 
Paista piirakkaa 175 °C asteessa, uunin alaosassa, vielä n. 20 minuuttia.


Kaikki hyvä loppuu aikanaan:).


Terveisin,

Ei kommentteja: