Pihapiirin viinimarjasato on kypsynyt ja sitä on ahkerasti käytetty erilaisissa herkuissa. Miesväen ehdoton suosikki on värikäs sektoripiiras, johon eriväriset viinimarjat asetellaan järjestelmällisesti väreittäin. Piirakka on paistamisen jälkeenkin herkullisen värikylläinen.
Marjat saa ruotuun, kun niiden asettautumista tukee esimerkiksi veitsien avulla.
Tämä tukihenkilön tehtävä lankeaa miesväelle,
Valmiit marjasektorit ennen uuniin menoa.
Hienoa, että paistaminen ei oleellisesti heikennä värien loistoa.
Värikäs sektoripiirakka viinimarjoista
Pohja
150 g voita
1 dl ruokosokeria
1 kananmuna
3 dl vehnä- tai spelttisihtijauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Viinimarjatäyte
n. 1 l erivärisiä viinimarjoja
1/2 dl ruokosokeria
Tarjoiluun
Kermavaahtoa, vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten.
Sekoita, vaniljasokeri, leivinjauhe ja vehnäjauhot ja lisää ne taikinaan.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa175 °C asteessa noin 10 minuuttia.
Ota pohja uunista ja asettele marjat sen päälle sektoreittain.
Ripottele pinnalle hieman ruokosokeria
Paista piirakkaa 175 °C asteessa, uunin alaosassa, vielä n. 20 minuuttia.
Kaikki hyvä loppuu aikanaan:).
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti