lauantai 15. elokuuta 2015

Marjan päivän mustikkapiirakka maistuu nyt kardemummalle

Elokuun 15. päivä vieteään Marjan-päivää. Sen kunniaksi minulla on ollut tapana leipoa läheisilleni marjapiirakkaa  kesäiseen kahvipöytään. Tänä vuonna nimipäivän mustikkapiirakka sai lisäsäväyksen ruotsalaiseen tapaan kardemummasta.


Elokuinen helle helli pihapiirin kahvittelijoita.


Vaniljakastike oli kuopuksen valinta piirakan kaveriksi.


Nimipäivää ja kesän jatkumista juhlistettiin myös kuohuviinillä!



Mustikkapiirakka kardemumman kera

Pohja
150 g voita
1 dl ruokosokeria
1 kananmuna
3 dl vehnä- tai spelttijauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Mustikkatäyte
1 l mustikoita
1/2 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja  

Tarjoiluun
Kermavaahtoa, vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta
  
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. 
Sekoita, kardemumma, leivinjauhe ja vehnäjauhot ja lisää ne taikinaan. 
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 
Sekoita täytteen ainekset ja kaada seos tasaisesti pohjan päälle. 
Paista piirakkaa 175 °C asteessa, uunin alaosassa, noin 35 minuuttia.



Terveisin,

Ei kommentteja: