Elokuun 15. päivä vieteään Marjan-päivää. Sen kunniaksi minulla on ollut tapana leipoa läheisilleni marjapiirakkaa kesäiseen kahvipöytään. Tänä vuonna nimipäivän mustikkapiirakka sai lisäsäväyksen ruotsalaiseen tapaan kardemummasta.
Elokuinen helle helli pihapiirin kahvittelijoita.
Vaniljakastike oli kuopuksen valinta piirakan kaveriksi.
Nimipäivää ja kesän jatkumista juhlistettiin myös kuohuviinillä!
Mustikkapiirakka kardemumman kera
Pohja
150 g voita
1 dl ruokosokeria
1 kananmuna
3 dl vehnä- tai spelttijauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
Mustikkatäyte
1 l mustikoita
1/2 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
Tarjoiluun
Kermavaahtoa, vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten.
Sekoita, kardemumma, leivinjauhe ja vehnäjauhot ja lisää ne taikinaan.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen ainekset ja kaada seos tasaisesti pohjan päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti