Kesäsäät vaihtelevat, mutta grillikausi porskuttaa parhaimmillaan. Miksi tehdä muuten, kun voi grillata:).
Ennen grillausta lihat kannattaa marinoida. Tänä kesänä olen löytänyt suosikkini: naudalle tomaattinen kuusenkerkkämarinadi ja possulle hieman makea hunaja-rosmariinimarinadi.
Naudan ulkofileet päätyivät grilliin tomaatti-kuusenkerkkämarinasta.
Pihvin tomaatti-kuusenkerkkämarinadi
500 g tomaattimurskaa
1/2 dl kuusenkerkkäsiirappia (tai vaahterasiirappia)
2 rkl soijakastiketta
5 valkosipulin kynttä
ripaus pippuria myllystä
Hienonna tomaattimurksa tai keitetyt tomaatit erittäin hienoksi sauvasekoittimella ja kaada kattilaan. Lisää soijakastike, kuusenkerkkäsiirappi ja murskatut valkosipulit. Keitä kiinteäksi. Lisää joukkoon ripaus mustapippuria myllystä. Tarkista maku.
Jos pidät makeasta kastikkeesta, lisää siirappia, jos suolaisemmasta, lisää soijaa.
Sivele kastiketta pihveille ja anna marinoitua jääkaapissa ennen paistamista.
Seuraavaksi kokeilin mardinadia porsaan ulkofileeseen.
Makeahkosta hunaja-rosmariinimarinadista tuli perheen suosikki.
Possunfileen hunaja-rosmariinimarinadi
1 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl vaaleaa balsamicoa
3 oksaa tuoretta rosmariinia
2 valkosipulinkynttä
½ tl mustapippuria
2 rkl vaaleaa balsamicoa
3 oksaa tuoretta rosmariinia
2 valkosipulinkynttä
½ tl mustapippuria
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja hiero madinadi porsaanfileen pintaan. Anna marinoitua huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen grillaamista tai paistamista.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti