torstai 11. kesäkuuta 2015

Marjoja ja kuusenkerkkärahkaa ruukussa

Ruukkuihin tai purkkeihin tehdyt kakut ja jälkiruoat ovat nyt suosiossa. Ja ovathan ne käteviä kesäkeittiössä tai piknikillä. Herkun voi valmistaa valmiiksi kylmään ja avata juuri sopivalla hetkellä tarjoiltavaksi. Kuljetuskin onnistuu helposti eväsretkellä.

Hauskat ruukut ovat näyttävät ja salonkikelpoiset myös modernissa buffetpöydässä kesäisissä juhlakattauksissa. Kerroksittain aseteltu karhuvatukka-vadelmaruukku oli ihana jälkiruoka. Se olisi maistunut myös brunssilla tai loma-aamiaisella.


Marjoja ja kuusenkerkkärahkaa ruukussa

(4 annosta)

400 g sesongin marjoja - mielellään kahta erilaista 
1 prk (250 g) maito- tai proteiinirahkaa
1/2 dl kuusenkerkkäsiirappia (tai juoksevaa hunajaa)*
20 cashew-pähkinää murskattuna
1 dl mysliä tai keksimuruja

Sekoita rahka ja kuusenkerkkäsiirappi. Asettele neljään tarjoiluruukkuun tai -kulhoon kerroksittain marjoja, kuusenkerkkäsiirapilla maustettua rahkaa, pähkinärouhetta ja mysliä. Laita marjoja alimmaiseksi ja päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle koristeeksi kuusenkerkkähippuja.



*Kuusenkerkkäsiirapin keittämiseen kannattaa varata aikaa. Reseptin löydät tästä.
Halutessasi voit korvata sen hunajalla.


Terveisin,

Ei kommentteja: