Hauskat ruukut ovat näyttävät ja salonkikelpoiset myös modernissa buffetpöydässä kesäisissä juhlakattauksissa. Kerroksittain aseteltu karhuvatukka-vadelmaruukku oli ihana jälkiruoka. Se olisi maistunut myös brunssilla tai loma-aamiaisella.
Marjoja ja kuusenkerkkärahkaa ruukussa
(4 annosta)
400 g sesongin marjoja - mielellään kahta erilaista
1 prk (250 g) maito- tai proteiinirahkaa
1/2 dl kuusenkerkkäsiirappia (tai juoksevaa hunajaa)*
20 cashew-pähkinää murskattuna
1 dl mysliä tai keksimuruja
Sekoita rahka ja kuusenkerkkäsiirappi. Asettele neljään tarjoiluruukkuun tai -kulhoon kerroksittain marjoja, kuusenkerkkäsiirapilla maustettua rahkaa, pähkinärouhetta ja mysliä. Laita marjoja alimmaiseksi ja päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle koristeeksi kuusenkerkkähippuja.
*Kuusenkerkkäsiirapin keittämiseen kannattaa varata aikaa. Reseptin löydät tästä.
Halutessasi voit korvata sen hunajalla.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti