maanantai 22. lokakuuta 2012

Kotimaista tyrnihunajaa

KOTIMAINEN RUOKAHERKKU

Tein viikonloppuna ihanan ruokaherkkubongauksen. Löysin tyrnihunajan. Se on kotimaista hunajaa, johon on sekoitettu tyrnin marjalihaa.

Hunaja syntyy Liljendalissa Marbacka Bigård Hunajatilalla, joka valittiin vuoden 2008 Mehiläistarhaajaksi. Se kuuluu Mamgårdin kartonopuodin omiin merkkituotteisiin. Maku on taivaallisen herkullinen!


 
Hunaja houkuttelee syysflunssien aikaan myös terveysvaikutuksillaan. Karheus kurkussa, hunajatee kädessä luin ilokseni, että hunajan uskotaan parantavan vastustuskykyä. Pienikin määrä hunajaa useita kertoja päivässä pitää vilustumiset loitolla ja hunajan antibakteeriset ominaisuudet lievittävät flunssan oireita. Siksi ehkä isoäidinkin luona juotiin aina syksyisin hunajateetä.
 
Suurin osa hunajan terveysvaikutusväitteista perustuu käytännön kokemukseen, mutta on hunajaa tutkittu myös tieteellisesti. Ehkäpä suomalainen supermarja tyrni vielä lisää tämän tuotteen hyviä ominaisuuksia. Ja hyvää se ainakin on!

 
 
 
Hunajainen voimanlähde aamuun
 
1,5 dl maustamatonta proteiinijogurttia
2 rkl kauraleseitä
1 rkl tyrnihunajaa
 
 
Terveisin,

Ei kommentteja: